80/20-sääntö eli Pareton periaate

Mitkä 20 % tekemisistäsi tuottavat 80 % tuloksistasi?

Keskity näihin. Tämä on Pareton periaate yksinkertaistettuna ohjeena. Ohje toimii myös toisinpäin.  80 % tekemisistäsi johtaa todennäköisesti 20 %:iin tuloksistasi.

Esimerkiksi myyjien tehtävä on usein myydä. Mikä saa myynnin aikaiseksi? Asiakaskontakti. Jari Parantainen kirjoittaa, miten jollain ongelma on mukamas liian tehokas myynti. Mutta ei sen pitäisi olla ongelma. Ei se olekaan oikea ongelma. Ongelma on, että tehdään jotain myyntiä tukevaa, kuten laskeskellaan tarjouksille tarkkoja lukuja.

Lauri Järvilehto kirjoittaa, miten robotti-imurin valinnassa tärkeintä on, että se imuroi. On varmasti hienoa että ominaisuuksia on paksun ohjekirjan verran, mutta tärkeintä on että itse imurointi tulee tehtyä. Varsinkin, jos arkea viihdyttää kolme pikkulasta.

Tutkija pääsee eteenpäin julkaisemalla artikkeleita. Vaikka toimistolla tulisikin sata keskeytystä päivässä jne.

Mikä on minun tehtäväni? Kirjoittaa.  Miten saan tekstiä aikaiseksi? Kirjoittamalla.

Mitä tekemällä pääset varmimmin eteenpäin?

Aina se ei ole kovin helppoa. Tänään meni starttiin puoli tuntia, joten opittavaa riittää: Todennäköisesti en ollut rajannut tarpeeksi selvästi päivän tekstiä. Siksi en ollut sisällöstä varma, joten jouduin tutkimaan asiaa.

On hyvä ymmärtää, että hämmästyttävän yksinkertaisuuden jatkamiseksi tarvitsee myös lepopäiviä sekä niitä asioita, jotka tukevat tekemistä – kuten aiheen rajaamista ja sisällön tutkimista blogitekstiä varten tahi excel-laskelmia tarjouksen optimoinniksi. Tästä seuraavaksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s