Poikkeukset sääntöön

Välillä on vaikeaa jatkaa sen tärkeän työn tekemistä, mikä vie eteenpäin. Heräät aamulla. Torkku-nappi kuluu.

Joskus voikin järjestää poikkeuksia sääntöön. Tärkeintä on, että tärkein tehtävä tulee tehtyä.

Aiemmin olen maininnut että päivässä on hyvä olla yksi tärkeä tehtävä, jonka tehtyä voi viettää vähemmän tehokkaan loppupäivän. Se toimii kannustimena.

Lainaan Tim Ferrissiltä kaksi kysymystä:

Jos tämä olisi ainoa tehtävä jonka suoritan tänään, olisinko tyytyväinen päivääni?

Jos teen tämän tehtävän, tuleeko kaikista muista (tehtävälistan) tehtävistä vähemmän tärkeitä tai helpompia ratkaista myöhemmin?

Päämäärä on tärkein. Tärkein tehtävä voi olla myös helppo. Se on usein vaikea ja pelottava, mutta on poikkeuksia sääntöön. Esimerkiksi joskus on tärkeämpää pitää loma  kuin jatkaa puurtamista ilman taukoja. Etenkin Suomen pimeydessä – jo viikon loma palauttaa.

Olen nyt itse maalla vanhemmillani. Täällä blogin kirjoittaminen viivästyi hetken. Se johtui puolivuotiaasta koiranpennusta. Tämä oli arvattavissa. Olin päättänyt että jos näin käy, teen tärkeän tehtävän heti pennulta ehtiessäni.

Torstaina olin tavata kaverini joka on lähdössä pois Suomesta. Tapaaminen peruuntui. Olin raivannut aikaa tärkeiltä tehtäviltä ja oli vaikea keskittyä. Tein sälätehtäviä, koska olin reaktiivisessa tilassa

Joskus tulee nukutuksi huonosti. Pakottaminen voi toimia itseään vastaan. Kellonaika tehtävälle voi joustaa – on harhausko luulla toimivansa kuin kone. Rutiinit auttavat paljon, mutta täysi mekaanisuus kuuluu koneille. Rutiineja voi esimerkiksi siirtää tunnin myöhemmäksi, kunhan niihin palaa seuraavina päivinä.

Tärkeintä jatkamisessa on saada tärkein tehtävä tehdyksi. Jos sinulla on seminaari, haittaako että jätät yhden päivän väliin?

Jos joustat tärkeän tehtävän tekemisessä nyt, milloin teet sen myöhemmin?

Tärkeintä on jatkaa ketjua, eli yksi päivä on vielä ihan fine.

Oletko päättänyt, milloin teet tehtävän seuraavan kerran?

On vähemmän tärkeää, kuinka älykäs olet tai kuinka hyvä kunto sinulla on. Tärkeintä on, että tunnet tekemäsi asian tärkeäksi, että koet oppivasi siitä jatkuvasti ja jatkat sen tekemistä.

Jatkat sen tekemistä. Tee siitä niin helppoa, ettet voi sanoa ei. Silloin on helppoa hyväksyä, että säännöissä on aina poikkeuksia. Seminaari rikkomassa rutiinia voi virkistää ja antaa uutta näkökulmaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s