Mikä on tärkeää muuttaa juuri nyt?

Tee muutos johonkin tällä hetkellä tärkeään asiaan.

Oli se sitten tärkeiden tehtävien tekeminen, häiriöiden välttäminen tai liikojen tapaamisten peruminen kiireen välttämiseksi, päätä tehdä jotain yhdelle tietylle asialle.

Huomaathan, että nämä ovat kategorioita: määrittele siis jokin mielellään päivittäin toistuva asia, johon voit vaikuttaa. Suomalainen 925 Design listaa näitä ison nipun.

Voit joko elää asian kanssa, hankkiutua siitä eroon tai tehdä sille jotain. Jos olet todella kiireinen, olet todennäköisesti opetellut elämään asioiden kanssa. Kannattaa siis päättää hankkiutua jostain eroon tai tehdä asialle jotain. Niin itsestäänselvältä kuin se kuulostaakin.

Tai kuten tyyneysrukoudessa pyydetään: tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa ne jotka voin ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan.

Turha lähteä tuulimyllyjä vastaan taistelemaan. Aloita jollain, missä tiedät onnistuvasi. Muuten on helppo turhautua.

Ja valitse vain yksi tapa: useaa tapaa muokatessa tahdonvoima tahtoo loppua.

Tiesitkö, että keskimäärin uuden tavan opetteluun menee 66 päivää?

Tapa tarkoittaa, että teet jotain toistuvaa edes sitä ajattelemattasi. Toisin sanoen automaattista reaktiota tiettyyn ärsykkeeseen. Peset hampaat kun menet nukkumaan (ärsyke: kellonaika). Noudat kupin kahvia kun menet työpaikalle (ärsyke: paikka). Avaat sähköpostit ja facebookin kun pääset koneelle (ärsyke: tietokone).

Täydellisessä työviikossa on kyse jatkuvasta parantamisesta. Tarkemmin sanottuna kyse on tapojesi tietoisesta muokkaamisesta.

Kun olet valinnut tietyn tavan, voit laittaa kalenteriisi kahden kuukauden päähän tapahtuman: onnittelut! Olet oppinut uuden tavan.  Jos se helpottaa, voit tietenkin laittaa kalenteriisi myös päivittäiset muistutukset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s