Tulokset tulevat kun pääset oikeaan tilaan

Kun on vaikeaa päättää mitä tehdä, älä tee mitään.

Silloin sinun on mahdollista huilata hetki, ottaa etäisyyttä ja huomata mikä todella on tärkeää. Jos sinun on mahdollista, tätä kannattaa harkita jo etukäteen.

Pystytkö määrittelemään yhden tietyn tehtävän jota voit suorittaa joka päivä tietyn ajan?

Raymond Chandler tarjoaa tähän taktiikan.

1. Päätä tehdä tiettyä tehtävää tietty aika päivässä. Esimerkiksi kirjoittaa puoli tuntia mistä ikinä haluatkin kirjoittaa. Vaikka rakkausnovelleja. Jotain, mitä haluat tehdä ja mikä vie sinua lähemmäs suurempia päämääriäsi.

2. Tänä aikana sinun ei tarvitse kirjoittaa.

3. Mutta et voi tehdä mitään muutakaan.

Tämän taktiikan huono puoli on, että se vaatii tahdonvoimaa. Siksi se kannattaa sijoittaa aamupäivään, kun tahdonvoimaa on vielä jäljellä hyvin nukutun yön jälkeen.

Pelkäätkö, että jokin häiritsee keskittymistäsi?

Kannattaa valmistella olosuhteet kirjoittamiselle otollisiksi edellisenä iltana. Netti pois päältä Stayfocusd-sovelluksen avulla. Arkistoitavat paperipinot laatikkoon. Kännykkä äänettömälle ja piiloon. Kätke ärsykkeet.

Itse tehtävän tullessa voit ottaa rennosti, vaikka paperi jäisi tyhjäksi. Maanantaiaamukin tuntuu varmasti hetken ankealta. Huvittaisi tehdä jotain ihan muuta. Kestää hetken päästä flow-tilaan. Sitten sitä innostuu. Vaikka puolesta tunnista ensimmäiset 25 minuuttia menisi tyhjän seinän mulkoiluun, käytä viimeiset viisi minuuttia hyödyksesi.  Tai voithan päättää, että kun innostut niin jatkat tehtäväsi tekemistä.

Mikä on pienin asia, joka  saa sinut eteenpäin?

Muista että pienet asiat muuttavat eniten. Liikuntarutiinin luomiseksi riittää aluksi, että käyt vaikka kerran viikossa tiettyyn aikaan tietyssä paikassa liikkumassa. Jos joku toinen harrastaa  kolme tuntia viikossa, antaa harrastaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s