Laiska ja tuottava menivät baariin…

Olemme laiskoja. Siis ihan luonnostamme.

Sanotaan se vielä toisin. Mitä vähemmän teet, sitä paremmin teet.

Esimerkiksi netti on pullollaan todella tuottavia vinkkejä ja vippaskonsteja. Vaiva on etsiä ja ottaa ne käyttöönsä. Pitäisi löytää parhaat vinkit. Olla tuottava ja tehokas.

Kuitenkin olemme laiskoja.

Miten sitten voisi tehdä asioita tuottavalla ja tehokkaalla tavalla, vaikka olisikin laiska?

Scott H Young pamauttaa faktan tiskiin. Vaikka olet laiska ja sinulla kestää ikuisuus saada työpöytäsi järjestykseen, olet leipätyössäsi mahdottoman tehokas ja tuottava. Vaikka olisit siis laiska, olet samalla tuottava. Ja niin on se naapurinkin kundi joka näyttää taas jättäneen partansa ajamatta. Vaikka hän näyttäisi laiskalta, ehkä hän kirjoittaa kolme kirjaa vuodessa ja tänään oli huono päivä. Ilmiö tunnetaan nimellä fundamental attribution error (joku muu voi kääntää suomeksi). Sen mukaan päättelemme helposti että tietty ihminen voi olla vain joko laiska tai tuottava. Ja silti olemme usein molempia.

Kun siis teet suurimman osan asioistasi laiskasti ja olet päivät pitkät laiska, säästät energiaa tärkeimpiin tehtäviisi. Olet laiska ja tuottava.

Jos olet perfektionisti, tämän ymmärtäminen voi auttaa: mieti täydellisen tarkka järjestys siitä, mihin kannattaa aikansa ja energiansa laittaa. Näin pääset kokonaiskuvassa täydelliseen lopputulokseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s