Laiska tekee päivässä yhden tehtävän

Kun oikein optimoit ajankäyttösi laiskottelemalla, on helppoa nähdä mikä on tärkein asia tehtävälistallasi.

Jos pystyisit tekemään tänään vain yhden asian, mikä se olisi?

Oletetaan että muuten sinulla on mahdollisuus vain vedellä pitkiä tai mitä ikinä tykkäätkään tehdä.

Jos on vaikeaa, päätä kolme tärkeintä asiaa.

Kun ajattelet asiaa näin, joudut miettimään tekojen tuloksia. Siis se vaiva jonka laitat johonkin tehtävän tuottaa tietyn tuloksen. Usein kuitenkin toimimme automaattisesti tehtävälistarobotteina. Teemme, koska niin kuuluu tehdä.

Samalla otamme tehtävälistallemme mahdottoman määrän tehtäviä. Tulee kiire ja hukumme roinaan. Mehut loppuvat keskellä päivää.

Tietenkin joskus tulee hetkiä kun sitä rastii tehtävälistalta tehtäviä pois kuin viimeistä päivää. Siis momentumin voimalla tehdään mahdottomasta mahdotonta. Tätä kutsutaan myös flow-tilaksi.

Ja flow-tilassa olohan on tosi siistiä. Kuitenkin kannattaa varautua siihen, että se tulee kun on tullakseen ja suunnitella pahan päivän varalle. Olemme laiskoja, ja mielellään tekisimme vain pari juttua.

Tehokkaiden ihmisten 7 toimintatapaa kirjoittanut Stephen Covey on samaa mieltä. Hänen mielestään jokaisella tekemisellä tulee olla päämäärä. Kun tiedät miksi teet mitä teet, saavutat tavoitteesi tehokkaammin. Aika loogistahan tuo loppujen lopuksi on. Jos tietää tavoitteen ja syyn tavoitteen saavuttamiseksi, pitää enää keksiä keinot.

Vaikeinta on päättää, mikä juuri nyt on tärkeintä. Helposti valitsemme kiireellisen työn ensimmäisenä. Kuitenkin se harvoin on tärkeintä. Mieti päämäärä ja tulos edellä.

Mitä odotan tämän tehtävän lopputulokseksi?           

Toiseksi vaikeinta on jättää ne muut tehtävät tekemättä. Kun siis huomaat stressaavasi tekemättömistä tehtävistä, pysähdy.

Mikä on pahinta, mitä voi tapahtua jos jätät sen tekemättä?

Maailma se vaan pyörii radallaan.

Eri asia on muistaa tämän siinä hetkessä kun stressi hyökkää. Harjoittelemalla pääsee eteenpäin ja vain epäonnistuminen on varmaa.  Siis hetkittäinen, päivittäinen, ehkä koko loppuvuoden. Lopulta mahdollisesti onnistut. Jos tehtävän lopputulos on mielestäsi vaivan arvoinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s