Laiska käyttää hyväksi luonteensa heikkoutta

Oletko joskus jättänyt tärkeän tehtävän viimeiseen iltaan ja panikoinut kun se deadline on ihan oikeasti edessä?

Me ihmiset toimimme näin. Välttelemme suurta ja pelottavaa tehtäväämme. Ja kun puhutaan suuresta tehtävästä, jollekin se voi olla triathlonin suorittaminen ja toiselle uuden takin ostaminen.

Tehtävän laajuus vaihtelee. Tunne pysyy samana.

Mieluummin sitä kellahtaa perjantai-iltana sohvalle kuin lähtee niihin Tomin puolison kissan kaverin taideiltamiin. Vai mikä itsensäkehittämishöttö se nyt taas olikaan.

Kun mietit suurta tavoitettasi, oletko huomannut vältteleväsi sitä ja siirtyväsi arkisiin askareisiin?

Huonot uutiset ovat, että luonteesi lujuutta on aika vaikea kehittää. Voit toki määritellä itsellesi merkityksen elämään ja suunnitella viiden vuoden unelmat. Ne ovat itse asiassa aika motivoiviakin tekoja.

Kuitenkin pysyt aika tavalla samanlaisena pullamössönä luontesi lujuuden suhteen. Suuret seikkailut on vaikeaa suorittaa nyt ja ne on vaikeaa suorittaa aina. Tunteisiin tottuu vain elämällä niitä läpi ja parhaimmillaankin ne hurisevat taustalla. Ihminen on kaukana koneesta.

Jos haluat taustalle tutkimusta, voit tutustua esimerkiksi Frank Martelan kirjoituksiin tahdonvoimasta.

Hyvät uutiset ovat, että pystyt hyväksikäyttämään omaa selkärangattomuuttasi.

Haemme pikavoittoja. Olemme laiskoja. Tämän hyväksymällä pääsemme huomattavasti pidemmälle kuin niitä vastaan taistelemala.

Kannattaa siis miettiä todella pelottavan suuri tavoite. Kun välttelet sitä, huomaat suorittaneesi triathlonin tai ostaneesi uuden takin. Voit myös miettiä nykyhetkeä.

Mikä tehtävä pelottaa sinua kaikista eniten juuri tällä hetkellä? Siis se tehtävä, jota kaikkein mieluiten lykkäisit huomiseen?

Kun tulee hetki siirtyä suuren tehtävän suorittamiseen, kovin moni meistä huomaa, että hyllyt voisi pyyhkiä pölyistä.

Mutta kun listalla on monta pelottavaa tehtävää, suoritat vähiten pelottavat. Ehkä tänä kesänä triathlon jäikin vielä suorittamatta. Olet kevään tullessa kuitenkin saanut valmiiksi kaksi isoa projektia töissä ja kesän lomasuunnitelmatkin ovat kunnossa.

Sitten kun huomaat suorittavasi vähemmän pelottavia tehtäviä, unelmoi lisää. Valitse itsellesi vielä pelottavampia suuria tehtäviä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s