Muuta elämääsi – siihen menee vain 20 sekuntia!

Bongasin Facebookissa sitaatin.

”Olen pyrkinyt noudattamaan kahdenkymmenen sekunnin sääntöä omassa elämässäni. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kun innostun jostain, otan ensimmäisen askelen heti. Se voi olla sähköpostin lähettäminen jollekin ihmiselle tai aiheeseen liittyvän palaverin buukkaaminen.”

Näin oli sanonut Saku Tuominen, joka on ollut suunnittelemassa uudenlaista suomalaista työelämää 925 Designissa. Ja sitaatti löytyi tietenkin Monkey Businessin sivulta. He tekevät maailmasta ja työelämästä keltaisempaa.

Kyllä lähtee!

Kun huomaat innostuvasi jostain aiheesta, mitä voit tehdä 20 sekunnissa?

Noudatin juuri neuvoa. Ajatukset pyörivät huomisessa ja esityksessä, jonka olen lupautunut pitämään entisen opiskelijajärjestöni AIESECin jäsenille. Olin suorastaan kiihtynyt. 20 sekunnissa pääsin paperin ääreen suunnittelemaan.

Kun olin paperin ääressä, ajatukset olivat jo valmiina, vaikka luonnostelu vähän takkusikin. Niin se aina. Suunnittelin silti puolessa tunnissa 15 minuutin puheen rungon. Kävin läpi tunteita, puhuin ääneen ja kehittelin tarinani. Puheen pitäminen on ollut minulle vaikeaa, ahdistavaa ja pelottavaa. Nyt pääsen auttamaan muita.

Innostavaa puuhaa. On tää. Onnellisen vastakohta on kaikkea muuta kuin surullinen: se on olla tylsistynyt.

Jos olisin seurannut alkuperäistä suunnitelmaani, olisin kirjoittanut 20 sekunnin säännöstä tätä blogitekstiä. Olisin voinut myös jäädä kelailemaan epäonnistumisen pelkoja. Äh turha innostua.

Pitäkää tunkkinne!

Huomattavasti mukavampaa tämä tälleen on. Ja puhe on luonnosteltu. Vaivaa näin yllättävän vähän.  Laiska käyttää intuitiotaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s